Iivo Niskanen joutui pettymään lauantaina Oloksen Tykkikisoissa lauantaina. Hän jäi kuudenneksi 10 kilometrin perinteisen hiihtokisassa.

Matka hiihdettiin väliaikalähtönä. 15 kilometrin sijaan paineltiin 10 kilometriä. Se on seurausta siitä, että myös maailmancupissa kilpaillaan jatkossa 10 kilometrin matkoja.

Niskanen jäi peräti 21,5 sekuntia kisan voittaneelle Simen Krügerille. Norjalaiset nappasivat neljä muutakin kärkisijaa järjestyksessä Pål Golberg, Martin Nyenget, Didrik Tönseth ja Daniel Stock.

Viime vuonna samaan aikaan Niskanen juhli – ehkä vielä kovemmassa seurassa – voittoa perinteisellä ja vapaalla hiihtotavalla Tykkikisoissa. Olympialaisissa kunto olikin sitten kohdillaan, kun Niskanen otti kultaa 15 kilometrin (p) kisassa.

Tällä sesongilla edessä on MM-kisat Planicassa, joten Niskasen meno herättää kysymyksiä. Hän itse teki suoran analyysinsä Tykkikisojen radion piinapenkissä.

– Sellainen kulku tänään, riitti nyt kuudenteen sijaan. Niskanen on huonossa kunnossa, kuittasi kolmen olympiakullan mies.

Suomalaisista Markus Vuorela oli seitsemäs (+33,4). Esimerkiksi Joni Mäki ja Ristomatti Hakola eivät olleet mukana.