Iida Lounelan pronssimitali on kirkastunut hopeiseksi. Lounela oli viime vuonna alun perin kolmas parayleisurheilun EM-kilpailuiden T12-luokan 400 metrin juoksussa Puolassa.

Turkin Sevda Kilinc Cirakoglu, joka voitti kilpailun, on nyt kärynnyt dopingista. SUL kertoo asiasta verkkosivuillaan. Nainen antoi positiivisen testinäytteen ennen EM-kisoja.

Kansainvälinen paralympiakomitea lätkäisi Cirakoglulle kolmen vuoden kilpailukiellon. Voittajaksi nousi Espanjan Melani Berges Gamez.

– Aluksi oli vähän hämmentyneet fiilikset, kun kuulin tästä, mutta tämä kertoo, että antidopingtoiminta pelaa myös paraurheilun puolella. Toki tästä iloitsee eri tavalla kuin, jos hopeamitalin olisi saanut kilpailussa, Lounela sanoi SUL:n tiedotteella.

Lounela kilpailee pituushypyssä ja pikajuoksussa. Hänen seuraava tavoite on parayleisurheilun EM-kisat, jotka järjestetään kesällä Pariisissa.

– Minulla on MM-kisoihin kaksi tavoitetta. Ensinnäkin päästä kisoihin mukaan ensi kertaa, saada kokemusta ja näyttää, että hallitsen siellä hermoni. Tietysti aina kun kisoihin menen, yritän menestyä mahdollisimman hyvin, Lounela sanoo.

– Pariisissa MM-kisojen pituushypyn neljä parasta saa suoran maapaikan paralympialaisiin, joten olisihan se aika hienoa, jos siihen pystyisi, myönsi Lounela.

Lähde: SUL:n tiedote