Venäjän naishiihdon ykköstähtiin kuuluva Veronika Stepanova on jatkuvasta otsikossa kotimaassaan ja Norjassa kovien lausuntojensa vuoksi. Nainen lähetti hiljattain Nettavisenin välityksellä viestin norjalaisille hiihtäjille.

– Norjalaisten pitäisi katsoa meidän hiihtämistä. Yritän aina tehdä hiihdosta viihdyttävää, sanaili nainen lehdelle.

Norjalaishiihtäjä Helene Marie Fossesholm, joka tuntee Stepanovan jo juniorivuosilta, vastasi Nettavisenille venäläisen sanoihin.

– Ei minun tarvitse tehdä niin (seurata venäläisiä). On ajateltava itseämme. Mutta emmeköhän saa tulokset ja kuule niistä. Media kertoo kyllä meille. Se ei ole ongelma.

Stepanova on puhunut ystävyydestään Fossesholmin kanssa. Tämä taas on tehnyt myös Nettavisenille selväksi, että ei seuraa enää Stepanovaa sosiaalisessa mediassa. Hän on kypsynyt aktiivisesti Venäjän hallinnon politiikan säveliä seuraavaa hiihtäjää.

– Lopetin hänen seuraamisensa keväällä. Hänen julkaisunsa ovat niin kiistanalaisia ja arvojani vastaan. Ei minulla ole yksinkertaisesti tarvetta seurata hänen julkaisujaan ja lausuntojaan, paalutti Fossesholm.

Fossesholm teki toki selväksi, että hän uskoo Stepanovan kykyihin hiihtäjänä. Talvella mennään varmasti lujaa itärajan takana.

Stepanova kommentoi puolestaan Nettavisenin uutisointia Telegramissa. Hän kiisti olevansa riidoissa Fossesholmin kanssa ja väitti, että he päättivät yhdessä lakata toistensa seuraamisen somessa. Stepanova ei tosin vastannut Fossesholmin kritiikkiin koskien hänen lausuntojaan ja arvojaan.