Maailman vahvin mies -kilpailun voittaja Hafthor Björnsson on ilmoittanut Youtube-kanavallaan lopettavansa nyrkkeilyuransa.

Islantilaisjätti laihtui merkittävästi ja kohtasi kehässä toisen voimamiehen Eddie Hallin maaliskuussa 2022. Hän voitti ottelun kaikin tuomariäänin. Nyt tuo seikkailu on siis ohi.

– Tästä on oikeasti tosi vaikea puhua. Tein päätöksen lopettaa nyrkkeilyn. En kilpaile enää lajissa… Se oli kivaa kaksi ja puoli vuotta. Monet eivät aluksi uskoneet minuun, sanoivat hitaaksi ja surkeaksi. Se on toki ok, kaikki aloittavat aina jostain. He ovat aloittelijoita, ja minä olin aloittelija nyrkkeilyssä. Mutta osoitin monen olevan väärässä tekemällä kovasti töitä… Osoitin monen olevan väärässä ja sain monet ylpeäksi minusta. Se oli tyydyttävää, avautui Björnsson videolla.

Björnsson myönsi rehellisesti, ettei hänellä oikeasti ollut intohimoa nyrkkeilyn suhteen. Lihakset painavat, ja Björnsson muistutti, ettei ole koskaan pitänyt kardiovaskulaarista kuntoa kehittävästä treenistä. Voimamiehet tykkäävät punteista.

Björnsson aikoo nyt palata voimailun pariin. Hän teki sen väkevästi viikonloppuna.

Mies heitti nimittäin Rogue Invitational -tapahtumassa 25,4 kilon (56 paunaa) painon 7,09 metrin (23 jalkaa ja kolme tuumaa) riman yli. Samalla meni rikki miehen entinen ME-tulos.