Ampumahiihdon maailmancup on saatu käyntiin myös naisten osalta. Kontiolahdella kilpailtiin keskiviikkona naisten normaalimatkan kisa. Nastassia Kinnunen (15:s) ja Mari Eder (17:s) olivat parhaat suomalaiset.

Voiton vei Ruotsin Hanna Öberg. Palkintopallille nousivat myös kakkoseksi tullut Norjan Ingrid Tandrevold ja Italian Lisa Vittozzi.

– Ensimmäinen maailmancupin kilpailu aina vähän jännittää. Yritin hoitaa kaiken rutiinilla ja onnistuin siinä, riemuitsi Kinnunen Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Ederille jäi sen sijaan jossiteltavaa. Nainen selvitti nollilla tavallisesti vaikeat pystyammuntapaikat. Makuulta tuli kuitenkin shokkihoitoa.

– Kisa oli ihan kohtalainen, mutta valitettavasti toisen makuupaikan kolme sakkoa laskee sijoitusta tuloslistalla. Toisella makuupaikalla tekninen suorittaminen hajosi asentovirheen myötä, mikä häiritsi keskittymistä, Eder harmitteli Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Suvi Minkkinen oli 40:s, Erika Jänkä 60:s ja Venla Lehtonen 73:s. Kontiolahdella jatketaan kisaamista jo torstaina, kun vuorossa ovat miesten ja naisten viestit.