400 metrin aitojen SE-miehen Oskari Mörön viime vuodet ovat olleet urheilullisesti raskaita. Mörö oli reilu vuosi sitten lonkkaleikkauksessa, eikä hän kilpaillut lainkaan tänä kesänä.

Suomen ennätys (49,04) on Rion olympiakisojen alkuerävaiheesta. Mörö ei ole painannut aidattua ratakierrosta alle 50 sekunnin sitten vuoden 2019.

Mörö on kertonut SUL:n tiedotteella tämän hetken tuntemuksistaan. Seuraavaksi on edessä monelle suomalaiselle yleisurheilijalle talvisin tuttu ratkaisu: harjoitusleiri Etelä-Afrikassa. Mies viihtyy lämpimässä vajaan kuukauden.

Möröllä on hyviä uutisia ihmisille. Vähän aikaa sitten tuli tehtyä treeni, joka antoi upeita merkkejä.

– Tein pari viikkoa sitten ensimmäisen sellaisen onnistuneen aitajuoksutreenin, jonka jälkeen en ollut ihan solmussa ja hermosto toimi yhteen liikeratojen kanssa. Pääsin harjoituksen jälkeen myös ensimmäistä kertaa jatkamaan harjoittelua, niin kuin oli suunniteltu. Se oli iso signaali, Mörö kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Hyppääjän polvi -kivut ovat kadonneet täysin ja polvessa on taas joustoa. Viime kuukauden aikana myös lonkan kanssa on menty tosi paljon eteenpäin, jatkoi mies.

Mörön mukaan kesti yli vuoden, ennen kuin hän pystyi vetämään normaalia voima- ja nopeusharjoittelua leikkauksen jälkeen. Nyt edessä on tärkeä kuukausi.

– Nyt alkava leiri määrittää aika paljon, kilpailenko hallissa tai mahdollisesti toisena vaihtoehtona tammi-helmikuun taitteessa leirin yhteydessä. Toivon, että pystyn nyt toteuttamaan leirillä kaiken, niin kuin on suunniteltu.

Päivitys tästä.