Venäjää ei nähdä tulevalla kaudella kansainvälisissä hiihtokisoissa. Draamaa riittää toki itänaapurimme puolella myös hiihtopiireissä. Nyt keskiössä ovat hiihtäjä Veronika Stepanova ja Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe.

Suosittu venäläinen urheilutoimittaja Dmitri Guberniev sohaisee tasaisin väliajoin ampiaispesää kommenteillaan. Mies on julistanut moneen otteeseen olevansa urheilijoiden puolella. Hän on kritisoinut Välbeä varsin avoimesti. Gubernievilta kuultiin hiljattain uusia väitteitä Match TV:llä.

– Tiedätkö miksi Välbe suuttui Stepanovalle? Koska Jelenalla on konflikti Stepanovan leiriin kuuluvan jäsenen kanssa. Siksi pitää tuhota tyttö, väitti Guberniev.

Stepanova ei niele noita puheita. Hän kirjoitti oman vastineensa Gubernieville.

– Välbe suuttui Stepanovalle? Voisitko Dmitri kysyä minulta suoraan asiasta, tai jotain, hämmästeli Stepanova Telegramissa.

– En koe, että minua on nöyryytetty tai loukattu. En ole saanut huonoa kohtelua, vaan täsmälleen samaa kuin muut tiimin jäsenet. Ilmaisen mielipiteeni avoimesti. Perustuslaki suojelee työntekijöiden oikeuksia maassamme. Vapaa-ajalla voi tehdä mitä haluaa.

– Lopeta näiden asioiden keksiminen. Olisi parempi, jos hyppäisit lentokoneeseen ja tulisit tänne Hanti-Mansiaan mukaamme (harjoitusleiri). Täällä sataa lunta ja kaikki on hyvin. Nyt harjoituksiin!

Välbe on aiemmin kritisoinut julkisesti Stepanovan tapaa päivitellä usein sosiaalista mediaa.