Therese Johaug lopetti upean hiihtouransa viime kauteen. Lisäksi venäläisiä hiihtäjiä ei nähdä kansainvälisissä kisoissa talvella. Sen on uskottu avaavan huikean mahdollisuuden suomalaisille hiihtäjille. Nyt on Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen sauma ottaa henkilökohtainen MM-kulta.

Matkassa on kuitenkin vielä paljon mutkia. Yhden niistä saattaa tarjota tuttu nimi, joka oli viime kaudella pois kartalta: Norjan Ingvild Flugstad Östberg.

Östbergin viime kaudet ovat menneet pieleen vammojen ja terveydellisten syiden vuoksi. Nyt naisella on kuitenkin jälleen lupa kilpailla. Östberg on kova tekijä, sillä 31-vuotias norjalainen voitti esimerkiksi vuonna 2019 Tour de Skin ja maailmancupin kokonaiskisan. Samana vuonna tuli peräti kolme MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia.

Hiihtolegenda Petter Northug pitää Östbergin paluuta loistavana asiana. Hän ennakoi sen olevan todella iso juttu.

– Norja saa paljon varmuutta ja rutiinia. oli hyvä, että hän sai vihreän valon ennen Beitostöleniä. Nyt hänen ei tarvitse enää stressata aiheesta, kommentoi Northug Norjan TV 2:lla.

– Kunnossa oleva Ingvild pystyy taistelemaan parhaiden kanssa. Tarvitsemme sitä Norjan joukkueeseen. Jos hän pysyy kunnossa, taistelee hän mitaleista. Hän voittaa myös kultaa MM-kisoissa, latasi Northug.

Norjalainen maajoukkuevalmentaja Sjur Ole Svarstad iloitsi myös asiasta.

– Tämä on mahtava uutinen. Ingvild on menestyksekäs hiihtäjä, joka auttaa toivottavasti Norjaa talvella. Hienoa, että hän on tehnyt töitä. Nyt on jännittävää nähdä, missä vedossa hän on, kommentoi mies TV 2:lle.