Hiihdon Venäjän Cup käynnistyi viikonloppuna Vershina Tyoissa. Heti alkuun saatiin melkoinen farssi.

Venäjän hiihtopomot ovat liiton puheenjohtajan Jelena Välben johdolla kannustaneet ihmisiä olemaan katsomatta maailmancupin kisoja, joihin venäläisillä ei ole tällä kaudella asiaa. Ihmisten toivotaan seuraavan venäläisiä hiihtäjiä.

Edellytykset eivät olleet siihen ihanteelliset lauantaina. Kisoja ei nimittäin voinut seurata venäläisestä televisiosta. Tarjolla oli vain kälynen nettikamera. Siitähän riemu repesi. Välbe selitteli farssia Sport-Ekspressille.

– Tällaisessa paikassa oli tällainen Internet. Oli sentään jonkinlainen lähetys. En selittele mitenkään! En tee niin. Halukkaat katsoivat. Kaikki oli liiton nettisivuilla, linjasi Välbe.

Välbeä viime aikoina paljon kritisoinut urheilutoimittaja Dmitri Guberniev otti ilon irti naisen tuskasta. Hän hämmästeli tapahtunutta.

– Vi**nmoinen häpeä, päivitteli mies Telegramissa.

– Silti ihailemme Jelena Välbeä. Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja pitää kisoja sellaisissa paikoissa, joissa ei pitäisi… Hän sylkee fanien ja maamme päälle.. Uhmakkaasti ja vähättelevästi, saarnasi hiihtomies.

– Ei ole koskaan valmentanut ketään, mutta haluaa olla vuoden valmentaja! (Aleksandr) Bolshunovin ja (Natalja) Neprjajevan, joita on molempia valmentanut loistava Juri Borodavko… Olen ällistynyt.. Mahtavaa! Mikä legenda! avautui mies sarkastisesti.

Venäjän Cupin muut kisat on ilmeisesti tarkoitus näyttää maan televisiossa.