Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on esittänyt karuja väitteitä ukrainalaisista johtajista. Naiselta tiedusteltiin Ukrainan jalkapalloliiton ehdotuksesta sulkea Venäjän jalkapalloliitto pois FIFA:n ja UEFA:n toiminnasta. Ukrainan liitto halusi myös Iranin pihalle vuoden 2022 MM-kisoista.

Välbe kommentoi ukrainalaisten urheilupomojen touhua R-Sportille. Hän esitti melko rajuja väitteitä.

– Yleisesti ottaen en seuraa Ukrainan johtajien kaikkia väitteitä. Mielestäni siellä ei ole päteviä ihmisiä. He käyttävät joko (huume)piikkejä tai ovat tarttuneet pulloon, kuten on korrektimpaa sanoa. On kiusallista kuulla heidän lausuntojaan. Nuo ihmiset ovat sopimattomia, sanaili Välbe ja latasi sitten Venäjän kontekstissa melko koomisen lausunnon:

– Mutta elämämme vapaissa maissa, joten he saavat ilmaista itseään, miten haluavat, töksäytti Välbe.

– Heidän pitäisi kuitenkin muistaa, että maan johtajat ovat vastuussa sanoistaan. He ottivat kohteekseen myös köyhän Iranin, joka on ollut yli 40 vuotta sanktioiden kohteena. Ja jotenkin elämä jatkuu normaalina.

Välbe ei välttämättä ole lukenut viimeaikaisia uutisia myöskään Iranista. Väitteet Ukrainan johtajien paheellisesta elämästä ovat myös varsin tuttua Kremlin pelikirjaa.