Suomen hiihdon ykkösnimi Iivo Niskanen ei kilpaile tänä viikonloppuna Rukan maailmancupin kisoissa. Niskanen kertoi kisojen alla saaneensa koronavirustartunnan. Hän on avannut sen jälkeen tilannettaan Ylen haastattelussa.

Niskanen onnistui välttelemään koronatartuntaa lähes kolme vuotta. Nyt se siis kuitenkin iski.

Kolmen olympiakullan mies on suhtautunut koronaan varsin vakavasti. Hän on käyttänyt FFP2-maskia joka paikassa .

Niskanen kertoi Ylelle tunteneensa keskiviikkona kurkkukipua, painetta rinnassa, lihaskipua ja lämpöilyä. Hän toivoi, että korona ei iske sen pahemmin.

– Ei hirmu paljoa huonompaa hetkeä voi olla kuin juuri kauden alkuun saada koronatartunta ensimmäisen kerran, mutta eipä sille nyt voi mitään. Jossakin kohtaa se näköjään oli vain saatava, Niskanen myönsi Ylelle.

Niskanen on tehnyt selväksi, ettei hän pidä maailmancupin uudesta pistelaskujärjestelmästä. Voiton merkitys on käytännössä vähentynyt uudistuksen myötä. Tuo fakta ja koronatartunta tekivät selväksi yhden asian Niskaselle: Peli on menetetty maailmancupin suhteen.

– Nykyinen pistelaskusysteemi on sen verran armoton, että kun tässä jää kilpailuja väliin, niin maailmancup-kausi menee jo käytännössä kokonaisuudessaan plörinäksi. MM-kisat ovat edelleen ne pääkisat, sinne on vielä aikaa, lausui Niskanen Ylelle.

Tästä Ylen juttu.