Pituushyppääjä Taika Koilahdella on takana urheilullisesti vaikeita vuosia. Kolme vuotta sitten tuli ennätys 669. Sen jälkeen tulleen takareisivamman jälkeen on ollut hiljaisempaa. Nainen on nyt vetänyt johtopäätöksenssä: valmentaja vaihtuu.

Tanja Nirkkonen toimi pitkään Koilahden valmentajana. Uusia tuulia tuo entinen kolmiloikkaaja Johan Meriluoto, joka on naisen uusi luotsi.

– Urheilijalla on vaan yksi ura ja välillä on tehtävä isoja ratkaisuja, jotta pääsee kehittymään parhaalla mahdollisella tavalla. Mun valmentajana toimii tästä lähin Johan Meriluoto. Tätä ennen Tanja toimi mun valmentajana ihan mun uran alusta asti ja oon äärettömän kiitollinen hänelle tehdystä työstä ja näistä yhteisistä vuosista. Tanjan valmennus anto mulle niin hyvät pohjat pituushyppäjänä, että nyt uskon olevani valmis jalostamaan näistä saavutetuista ominaisuuksista ja taidoista entistä parempia tuloksia. Kiitos Tanja!

– Johanin kanssa päästään tästä eteenpäin tekemään lujaa töitä, että musta saadaan taas paras mahdollinen irti hiekkakasalla. Paljon uutta tiedossa ja vitsit oon innoissani tästä, kirjoitti Koilahti Instagramissa.

Koilahti kertoi tarkemmin suunnitelmista SUL:n tiedotteella. Yksi kehityskohde on harvinaisen selvä.

– Vauhdinjuoksua on käyty läpi pala palalta. Ensin alku kuntoon, sitten keskikohta ja lopuksi juoksun loppu, joka tulee helpommin, kun tekee asiat oikein siellä aikaisemmassa vaiheessa, Koilahti sanoi SUL:n tiedotteella.

– Ihan ensimmäisenä haluaisin saada vanhan tulostason takaisin. Uskon, että se tulee, kun tekee asioita oikein. Sen jälkeen voidaan katsoa, mitä säädetään, Koilahti arvioi tavoitteitaan.

Meriluoto kommentoi myös uutta suojattiaan. Hän kertoi tehneensä havaintoja Suomen mestarin tekemisen muutoksesta.

– Olen vertaillut Taikan ennätyskauden lankullejuoksuja siihen, mitä ne olivat viime kaudella. Juoksun mallissa on paljon eroja. Ne ovat varmaankin tulleet huomaamattomasti, Meriluoto sanoo SUL:n tiedotteella.

– Meillä on nyt selkeät tavoitteet ja prosessi, mitä vauhtijuoksun kanssa haetaan. Ensin vakioidaan neljä ensimmäistä askelta enemmän samanlaiseksi kuin mitä ne olivat ja sitten kahdeksan askelta lisää. Ne taas toimivat, kun vaihdos onnistuu.

Instagram-päivitys tästä.