Islam Makhachev valloitti hiljattain vapaaottelumaailman. Hän voitti lokakuussa Charles Oliveiran UFC:n kevytsarjan mestaruusottelussa huikean esityksen jälkeen.

Makhachev hiljensi suurimman osan kriitikoista ja osoitti olevansa toisen dagestanilaisen Habib Nurmagomedovin manttelinperijä. Uransa jo lopettanut Nurmagomedov oli myös kivikovan kevytsarjan UFC-mestari.

Makhachevin ottelun jälkeen nähtiin erikoista draamaa, kun toinen UFC-tähti Khamzat Chimaev soitti suutaan Makhachevin taustajoukoille. Chimaev on tunnetusti Tšetšenian johtajan Ramzan Kadyrovin suosikki.

Kadyrov on myös Vladimir Putinin yksi sotajohtajista Ukrainassa. Hänen joukkonsa ovat jakaneet esimerkiksi pöyristyttävää videomateriaalia sodasta.

Tšetšenia ja Dagestan ovat toistensa naapureita. Kadyrov ilmeisesti jyrähti Chimaeville ja Makhachevin leirille. He paiskasivatkin kättä sovinnon merkiksi.

Makhachev meni lopulta itse vierailemaan Kadyrovin luokse. Tämä esitteli ”omaa palkintokaappiaan” yhteiskuvassa, jossa oli myös UFC:n mestaruusvyö.

Monet kuvaa kommentoineet olivat pöyristyneitä siitä, että UFC-mestari meni tapaamaan Kadyrovia. Jotkut väittivät, että hänellä ei ole paljon muutakaan vaihtoehtoa.

– Muuten hänet tapettaisiin, väitti yksi

Kuva tästä.

Justin Faux

@justinfauxmma
Gotta pay your respects to the boss.