Robert Helenius tuli tyrmätyksi Deontay Wilderin toimesta nyrkkeilyn raskaansarjan huippuottelussa lokakuun puolivälissä. Acapulcossa järjestetyssä WBC-liiton kokouksessa on nyt tullut uusi tyrmäysisku.

Tällä kertaa rikottiin Heleniuksen mahdollisuuksia nyrkkeilyn kirkkaimmalla huipulla. Puheenjohtaja Mauricio Sulaiman ja WBC-liiton muut isot kihot paljastivat nimittäin marraskuun rankingin.

Helenius oli vielä lokakuussa WBC-liiton rankingissa viidentenä. Edellä olivat Arslanbek Makhmudov, Frank Sanchez, Andy Ruiz Junior, Deontay Wilder ja mestari Tyson Fury.

Wilder nukutti Heleniuksen ilmeisesti sen verran vakuuttavasti, että suomalaisen asema romahti historiallisella tavalla. Mies tippui nimittäin ulos top 15:stä.

Helenius teki väkevän nousun WBC-liiton rankingeissa, kun hän voitti kahdesti Adam Kownackin. Nyt tulikin sitten pudotus vielä nopeampaa tahtia.

Vielä vuosi sitten Heleniuksen leiri haaveili mahdollisesta MM-ottelusta. Nyt Heleniuksen asema raskaansarjan huipulla on muuttunut täysin.

Helenius vihjaili lokakuun ottelun jälkeen Wilderille harkitsevansa uransa lopettamista. MTV:n Posse-ohjelmassa hän teki kuitenkin selväksi, ettei ole tehnyt ratkaisua suuntaan tai toiseen.