Pekingin olympialaisissa peräti kolme kultaa voittanut Aleksandr Bolshunov avasi viikonloppuna kautensa Venäjän Cupissa. Bolshunov jäi sprintin kuudenneksi rikottuaan toisen sauvansa. Isompi yllätys tuli sunnuntaina, kun hän oli vasta neljäs 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.

Miesten kisan voitti Artjom Maltsev. Naisten viiden kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa voiton vei Veronika Stepanova ennen Natalja Neprjajevaa. Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe kommentoi myös tuloksia R-Sportin haastattelussa.

– Kaikki on hyvin. Venäläiset voittivat, mitä muuta voi vaatia? Veronika Stepanovan ja Artjom Maltsevin voitot eivät yllättäneet. Olen sanonut, että meillä on kovaa kilpailua naisissa ja miehissä. Tämä on hieno juttu. Kärkinimet eivät voi levätä laakereillaan.

– Bolshunovin neljäs sija. Hän on myös ihminen. Ehkä hän harjoitteli liikaa, ehkä sukset eivät toimineet niin hyvin kuin muilla. Tästä on vaikea puhua. En kysynyt Sashalta itseltään aiheesta, koska en pidä aiheellisena esittää täällä mitään kysymyksiä, kierteli Välbe.

Bolshunovin valmentaja Juri Borodavko kommentoi suojattinsa menoa Match TV:llä. Hän vakuutti, ettei pidä painaa paniikkinappulaa.

Borodavkon mukaan Bolshunovilla ei ole allaan kuin yksi kovavauhtinen harjoitus. Hän vasta rakentaa kuntoaan, väitti luotsi.

Näin rajan takana kuulostaa toki hieman erikoiselta, että Välbellä ja Borodavkolla on erilainen käsitys Bolshunovin tilanteesta.