Norja on pitkään ollut maailman johtava hiihtomaa. Italialainen hiihtotähti Federico Pellegrino ei ole hämmästynyt siitä.

Pellegrino kertoi Nettavisenin haastattelussa, että norjalaisten vahvoille hiihtotuloksille on luonnolliset syyt. Norja on dominoinut alkukauden aikana etenkin miesten maailmancupia. Pellegrino ei ole yllättynyt.

– Ei se minua ole yllättänyt. Mielestäni on todella tyhmää, että niin moni urheilija samasta maasta voi kilpailla yhdessä kisassa. Tämä on mielestäni huono juttu show’n kannalta.

Pellegrinolta tiedusteltiin hänen näkemystään siitä, mikä tekee norjalaisista niin kovia.

– Mielestäni kaikki on valmisteltu täydellisesti norjalaisille, kun he tulevat mukaan maajoukkueeseen.

– Voimme (muiden maiden urheilijat) harjoitella Norjassa, ja meillä voi olla parhaat valmentajat. Mutta isoin ero muihin maihin on laajuus ja nuorten löytäminen hiihtoon.

Pellegrino kertoi huomanneensa ison eron muuhun maailman, kun hän harjoitteli yhden kesän vuonomaassa. Kokemuksen jälkeen hän ällistyi siitä, miten on edes pystynyt haastamaan norjalaiset.

– Sanoin itselleni: ”Miten on mahdollista, että voitin norjalaiset niin monta kertaa?”

Pellegrinon mukaan Norjan olosuhteet ovat täydelliset maastohiihdon harjoitteluun. Harjoituskeskukset ovat huippuluokkaa, ja teillä voi painella varsin huoletta rullasuksilla. Italiassa se ei ole yhtä helppoa liikenteen vuoksi.