Johannes Kläbo on ollut suorastaan murskaavan ylivoimainen maailmancupin sprinttikisoissa. Norjalaishiihtäjä ei kuitenkaan ole joutunut kohtaamaan kovimpia haastajia, sillä venäläiset hiihtäjät on suljettu kansainvälisistä kisoista.

Aleksandr Terentjev onnistui yllättämään viime kaudella Kläbon sprintissä. Nyt Venäjällä on kuitenkin mahdollisesti vielä kovempi talentti.

Vasta 19-vuotias Saveli Korostelev on nimittäin tehnyt loistavaa jälkeä alkukauden aikana. Hän on lyönyt esimerkiksi kolmen olympiakullan miehen Aleksandr Bolshunovin, joka raivostui hävittyään loppukirin nuorukaiselle.

Venäjällä vielä viime kaudella valmentanut Markus Cramer tuntee hyvin Korostelevin, joka entisen maajoukkuehiihtäjän Natalja Korosteljevan poika. Saveli oli välillä myös mukana joukkueen leireillä.

– Näin tämän pojan, kun hän oli 16- tai 17-vuotias. Hän on erittäin hyvä. Erittäin vahva ikäisekseen, kehui Cramer Nettavisenille.

Cramer näkee Korostelevissa huiman potentiaalin. Hän muistutti toki myös pienistä varjopuolista.

– Hän on mieletön lahjakkuus. Moni urheilija ei nouse junioritasolta aikuisiin noin nopeasti. Se on aina kysymysmerkki. Ehkä hän on liian hyvä liian nuorena? En osaa sanoa.

– Mutta hän oli meidän mukanamme ehkä 2–3 viikkoa, ja näin häntä paljon. Oli helppo nähdä, että kyseessä on kovan luokan lahjakkuus, ehkä samaa tasoa kuin Bolshunov.

– Hänen (Kläbo) kannattaa muista! Eiköhän miehen tulevaisuus ole mahtava.