Keski-Euroopan mäkiviikko alkoi suomalaisittain varsin vaisulla Oberstdorfin karsinnalla. Viidesti mäkiviikon nimiinsä vienyt Janne Ahonen ehti ennakoida turneeta Ylelle.

Antti Aalto ja Niko Kytösaho ovat ottaneet pisteitä alkukauden kisoissa. Ahonen teki Ylelle selväksi, että parempaan pitää pystyä. Kaksikon taso näyttää olevan välillä 20–30 ja siitä alaspäin.

– Heidän pitäisi olla toisen kierroksen miehiä kisasa toiseen. Vaikka pääsisi toiselle kierrokselle, sijoitusten ei pitäisi olla siinä 20–30 joukossa, vaan lähempänä 15 parhaan urheilijan porukkaa, linjasi Ahonen Ylelle.

Ahonen kommentoi myös Continental Cupissa käväisseen Eetu Nousiaisen ja Vilho Palosaaren otteita.

– Siellä homma alkoi heti vähän aukeamaan. Sen suunnan säilyttäminen maailmancupissa olisi tärkeää. Vilholle karsintapaikat ovat tärkeitä. Jos hän pääsee jokaisesta karsinnasta kisaan, mäkiviikko on plusmerkkinen.

Ahosen huutoon ei siis vastattu täysin Oberstdorfin karsinnassa. Kisaan selvisivät vain Antti Aalto (36.) ja Vilho Palosaari (37.). Niko Kytösaho ja Eetu Nousiainen eivät selvittäneet tietään mäkiviikon avaukseen.

Tästä Ylen juttu.