Norjalainen hiihtotähti Johannes Kläbo panostaa vahvasti tähänkin kauteen. Davosin maailmancupissa hiihtänyt Kläbo jatkaa samoissa maisemissa joulun yli.

Kläbon avovaimo Pernille Dösvik puhui asiasta VG-lehdelle. Hän lähtee itse jouluksi vuonomaahan, mutta Kläbo päätyi siis eri ratkaisuun.

– Se on tietenkin surullista. Mutta hän teki valinnan itse. Tunnen syyllisyyttä siitä, että juhlin joulua täällä isäni ja äitini kanssa. Pitää tehdä näin joka toinen vuosi, jos perinne on juhlia joulua täällä korkeassa ilmanalassa, kommentoi nainen lehdelle.

Kläbo ja Dösvik ovat pitäneet yhtä vuodesta 2018 saakka. Kläbo kommentoi myös VG:lle omaa yksinäistä jouluaan.

– Ihan kivasti se menee. Se sopii minulle, kommentoi Kläbo.

Davosin maailmancup ei ollut täysosuma vahvasti kauden aloittaneelle Kläbolle. Hän taipui sprintissä kakkoseksi ja oli 20 kilometrin (v) viides. Norjalla ei toki ole tarvetta kyyneliin, sillä maa otti kuutoisvoiton kisassa.