Norjan Johannes Kläbo on tehnyt alkukauden aikana niin hurjaa jälkeä, että miehestä on vaikea löytää kritisoitavaa. Vuonomaassa on kuitenkin suurennuslasin kanssa löydetty eräs puoli.

Entinen hiihtäjä Astrid Öyre Slind on tehnyt selväksi, että hän ei arvosta Kläbon suhtautumista kisan voittoihin: Kläbo ei tuuleta siis voittojaan riittävällä antaumuksella. Nainen puhui asiasta Gode dagar -podcastissa.

Slind muistutti, että vielä muutama viikko sitten Kläbon kerrottiin kärsivän ikävästä vammasta, jonka seuraukset olisivat voineet olleet katastrofaaliset.

– Teet koko uraa uhkaavan vamman jälkeen paluun sprintissä, johon et välttämättä olisi voinut osallistua lainkaan enää tänä vuonna. Sitten voitat kolmella sekunnilla ja olet tyytymätön… Ei tuo ole kovin ihastuttavaa. Kannustan niitä, jotka haluavat voittaa ja rakastavat voittamista, avautui Slind.

NRK tiedusteli Slindiltä enemmän aiheesta. Hän ei vetänyt sanojaan takaisin.

– Olisin itse ollut euforisempi, jos olisin ylittänyt maalilinjan voittajana. Hän on ilmeisesti voittanut liian monta kertaa, eikä ole niin iloinen asiasta. Kyse on luultavasti persoonasta. Ei tietenkään pidä feikata iloisuutta, kommentoi Slind, mutta harmitteli sitä, että Kläbolta ei nähdä ”raakaa” tunnetta.

Kläbo ei hyväksynyt kritiikkiä. Hän kertoi, ettei tuulettanut edes ensimmäistä maailmancupin voittoaan kovin riehakkaasti.

– En ole koskaan ollut kova tuulettamaan. Tavoitteeni on vain olla ensimmäisenä maalissa. Mutta kuten sanoit, jos katsoo vanhoja videoita, on se ollut aika samanlaista, kommentoi Kläbo NRK:lle.

Ruotsin hiihtotykki Calle Halfvarsson kommentoi myös Kläbon vähäistä juhlimista NRK:lle.

– Hän voittaa kaiken, joten ymmärrän, ettei se ole aina yhtä hauskaa. Hän on ylivertainen. Hän on varmasti sisäisesti iloinen, mutta hänellä ei ole tapana seisoa siinä ja tuulettaa.