Ingvild Flugstad Östberg sai Davosin maailmancupissa monet hiihtofanit ja norjalaiset iloitsemaan. Paljon terveysmurheista kärsinyt Östberg oli komeasti kakkonen 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.

Vuonomaassa on odotettu nuorten ja kokeneiden naishiihtäjien esiinmarssia Therese Johaugin uran päättymisen jälkeen. Nyt saatiin vastausta tuohon huutoon.

Östbergin tilanne jatkuu kuitenkin vaikeana. Hän on avautunut asiasta VG-lehdelle.

– On olemassa se ylimääräinen taakka, jota ajattelen paljon. Kyse on siitä, että en tiedä, pystynkö hiihtämään koko kauden. Tuntuu oudolta ja brutaalilta, kun tuntee olonsa niin terveeksi ja taistelee palkintopallille. Tilanne on erityinen ja outo, avautui kaksinkertainen olympiavoittaja.

Östbergillä oli viime kaudella ongelmia ylirasitustilan ja ravintotasapainon kanssa. Hän joutui jättämään kauden kesken.

Östbergin tilanne puhutti tämän sesongin alla. Hän sai lopulta Norjan hiihtoliitolta terveen paperit ja luvan kilpailla. Naista huolettaa nyt siis se, viedäänkö tuo lupa kilpailla.

– Minulla on joitakin terveystarkastuksia talven aikana, avasi Östberg.

Norjan hiihtomaajoukkueen lääkäri vakuutti VG:lle, ettei naiselta viedä kilpailulupaa, jos terveydentilassa ei tule muutosta. Östbergin mukaan loppukaudesta ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta.

– En ole saanut kilpailulupaa lopputalvelle. Minua tarkkaillaan kuitenkin jatkuvasti. Mielestäni kaikki menee hyvin, mutta asia vaivaa kuitenkin taustalla. Minun on käsiteltävä sitä.

– Se mitä viime kaudella tapahtui oli brutaalia. Tästä kaudesta ei ole myöskään mitään varmuutta.