Venäjällä on puhuttu viime päivinä vuoden urheilijan valinnoista. Miesten vuoden urheilijaksi valittiin Aleksandr Bolshunov. Se ei aiheuttanut suurta valitusta, sillä mies nappasi peräti kolme olympiakultaa Pekingissä.

Naisten osalta tilanne oli toinen. Olympiakultaa Pekingissä voittanut taitoluistelija Anna Shtsherbakova valittiin vuoden naisurheilijaksi.

Se ei hiihtopiireille kelvannut. Useat valmentajat ja hiihtoihmiset nostivat Natalja Neprjajevan ohi taitoluistelutähden.

Taitoluisteluasiantuntija Jelena Vaitsehovskaja ei noita puheita niellyt. Hän esitti oman arvionsa Telegramissa.

– Tässä yksi totuus hiihtoliitolle: Kaikki tietävät, kuka on Anna Shtsherbakova. Kuka taas on Natalja Neprjajeva, joka voitti Tour de Skin, maailmancupin kokonaiskisan ja olympiakultaa, harva tietää sitä, latasi Vaitsehovskaja.

Vaitsehovskaja oli tosin myös hieman diplomaattisempi.

– Tiedämme, kuka voitti tämän. On outoa kuulla valitusta siitä, miksi se oli Anna eikä Natalja. Se on itse asiassa tärkeää, koska kaikki urheilijat ansaitsevat tunnustusta. Etenkin huiput. Neprjajeva on ilman muuta huippu.