Kansainväliset hiihtopomot veivät täksi maailmancupin kaudeksi pistelaskujärjestelmää uudenlaiseen suuntaan. Voittojen merkitys on pienentynyt.

Uusi pistelaskujärjestelmä suosii hiihtäjiä, jotka kilpailevat mahdollisimman monissa osakilpailuissa. Alkukauden perusteella kannustin ei ole toiminut kovin vahvasti.

Johannes Kläbo on jättänyt yksittäisiä kisoja väliin varotoimenpiteenä. Se on auttanut Pål Golbergin maailmancupin kärkeen, vaikka Kläbo on voittanut kuudesta käydystä kisasta kaikki neljä, joihin hän on osallistunut.

Ruotsin hiihtotähdet Frida Karlsson ja Ebba Andersson, jotka taistelevat maailmancupin kokonaiskisan voitosta, eivät ole kiinnostuneet urakoimaan liikaa. Molemmat kertoivat Expressenille jättävänsä väliin Davosin maailmancupin kisat, jotka järjestetään ennen joulua. Sen jälkeen selvisi, että Anderssonia ei nähdä Beitostölenissäkään koronatartunnan vuoksi.

Ruotsin hiihtäjät tarjosivat kuitenkin SVT:lle vielä suuremman uutisen. Emma Ribom, Johanna Hagström, Moa Ilar ja Maja Dahlqvist eivät aio kilpailla Tour de Skitä. Isku on kova tourille, sillä ruotsalaiset ovat hiihdon ykköstähtiä naisten puolella. Frida Karlsson aikoo toki hiihtää koko Tour de Skin.

Norjalainen hiihtolegenda Petter Northug laukoi suoraa tekstiä aiheesta. Hän kommentoi ruotsalaisten poissaoloa Tour de Skiltä Twitterissä.

– Huippujen pitää olla Tour de Skillä. Jos useat urheilijat jättävät sen väliin, on kyseessä B-tason kilpailu. Se tarkoittaisi, että kannattaisi unohtaa koko konsepti, linjasi Northug.