Norjan öljypolitiikkaa vastustavat mielenosoittajat häiritsivät sunnuntaina Lillehammerin maailmancupin miesten 20 kilometrin kisaa. Jotkut hiihtäjät kärsivät tilanteesta enemmän ja jotkut vähemmän. Loukkaantumisia ei kuitenkaan tullut, eikä porukka vaikuttanut kärkitaisteluun.

Suomalaishiihtäjät Perttu Hyvärinen ja Remi Lindholm kommentoivat tapahtunutta Ylelle. Ison lakanan kanssa tulleet mielenosoittajat valtasivat ladun yhdestä kohtaa lähes kokonaan.

– Näin, että pelikaani oli turbiinissa järjestäjilläkin mielenosoittajien kanssa. Taisin pikkuisen ylikin hiihtää siinä, kun he niin valtasivat koko ladun. Ei ollut kuin varmaan puolen metrin kaistale, mistä mielenosoitusporukasta pääsi ohi, Hyvärinen kertoi Ylelle.

Lindholm oli keskittynyt hiihto, eikä hän ehtinyt lukemaan mielenosoittajien viestiä. Kun Yle kertoi sen miehelle, oli hänen vastauksensa jäätävä.

– Vähän ehkä häiritsi, kun ne olivat edessä. Mutta, jos nyt ovat tärkeällä asialla, niin kai ne siinä voivat olla, kyllä minä pääsen kiertämään, LIndholm sanaili Ylelle.

Lindholm oli itse kisassa 15:s, kun taas Hyvärinen tuli maaliin sijalla 18. Kisan voitti Norjan Pål Golberg. Hän ilmaisi NRK:lle oman huolensa.

– Olemme onnekkaita, että mielenosoitus nähtiin ylämäessä eikä alamäessä. Jälki olisi voinut olla tuossa tapauksessa rumaa. Olisi tullut kaatumisia, ja kisa olisi luultavasti lopetettu. Se olisi vaarallista ja pelottavaa.

Tästä Ylen juttu.