Venäjän hiihtokauden alku on nostattanut esiin paljon kysymysmerkkejä maassa. Viime kauden ykköstähdet Natalja Neprjajeva ja Aleksandr Bolshunov eivät ole täysin vakuuttaneet vielä.

Mukaan mahtuu kuitenkin myös positiivisia yllättäjiä sekä vielä pahemmin romahtaneita. Yksi isoista onnistujista on ollut rääväsuu Veronika Stepanova.

Valmentaja Jegor Sorin kommentoi hiljattain naisen menoa Championat-sivustolle. Sorin teki selväksi, että tämä on treenannut enemmän kuin aiemmin.

– Se (treenin lisääminen) ei ole vain mahdollista, vaan tarpeellista! Näin työtä tehdään ja nostetaan vähitellen treenikuormaa ja kehitytään. Kaikki on selvää Veronikan kohdalla, vaikka häneltä jäi elokuussa väliin yksi harjoitusleiri lääketieteellisten syiden vuoksi.

– Voimme jo sanoa, että Stepanova on ottanut kehitysaskeleen. Venäjän Cupissa hänellä pitää olla selvä tavoite. Hänen pitää päästä kolmeen parhaan joukkoon jokaisessa kisassa, johon hän osallistuu, paalutti Sorin.

Yksi isoista pettymyksistä on ollut Gleb Retivih, joka on ollut täysi turisti. Retivih on ollut kova kilpakumppani esimerkiksi Iivo Niskaselle parisprintissä, mutta hänen vauhtinsa vaikuttaa kadonneen.

– Hänen tuloksilleen on vaikea löytää oikeutusta. Se tekee minut erittäin surulliseksi. Niin myös Glebin. Toivottavasti pystymme korjaamaan tilanteen, avasi Sorin kolminkertaisen arvokisamitalistin tapausta.