Venäjän hiihdon ykköstähti Aleksandr Bolshunov voitti viikonloppuna Venäjän Cupin sprinttikisan Kirovo-Tshepetskissa. Miehen toiminta aiheutti kuitenkin myös parranpärinää.

Bolshunov tunnetaan varsin aggressiivisena hiihtäjänä. Se on maksanut miehelle kansainvälisissä kisoissa, joissa tuomaristo on reagoinut hänen touhuunsa. Venäjällä säännöt saattavat kuitenkin hieman vaihdella.

Kakkoseksi tulleen Sergei Ustjugovin valmentaja Ivan Bragin esitti Ria Novostille tylyä vihjailua Bolshunovin toiminnasta.

– Haluan toki onnitella Sergei Ustjugovia. Tämä on todella hyvä tulos hänelle. Kukaan ei kysynyt mielipidettäni Bolshunovin kiilaamisesta. Sitä varten on tuomarit.

– Näin tämä menee. Kuningas voi tehdä sellaista, jota muut eivät voi. Hän saa paljon anteeksi. Pidän tuota epäurheilijamaisena käytöksenä, paalutti Bragin.

Venäjän maajoukkueen valmentaja Juri Borodavko, jonka suojatteihin Bolshunov kuuluu, ei niellyt kritiikkiä purematta.

– Tiedätkö, mitä kiilaaminen tarkoittaa? Sitä kun urheilijaa tulee toisen suksien päälle. Hän oli edellä eikä osunut häneen (Ustjugov). Bolshunovilla oli etu, ei ollut mitään kiilaamista.

– Aleksandr rakensi kisan taktisesti mainiosti. Hän ei antanut lopussa muille mitään sauma. Hän oli selvästi vahvin tänään. Sergei Ustjugov oli myös erittäin hyvä, näki Borodavko R-Sportin mukaan.