Matti Hautamäki saattaa olla suomalaisen mäkihypyn toistaiseksi viimeisin tähti. Hän sijoittui uransa ehtoopuolella sesongilla 2010–2011 maailmancupin kokonaiskilpailun kahdeksanneksi. Sen jälkeen kukaan suomalainen mäkimies ei ole päässyt kymmenen parhaan joukkoon maailmancupin kokonaiskisassa.

Hautamäki niitti upealla urallaan valtavaa menestystä. Kaapista löytyy yhdeksän MM-mitalia ja neljä olympiamitalia.

41-vuotias kuopiolainen oli pelipaikalla viikonloppuna Rukalla, kun mäkimiehet kilpailivat maailmancupissa. Mies antoi myös haastattelun Ilta-Sanomille.

Hautamäki kertoi IS:lle myös nykyisestä elämästään. Mies on työskennellyt yli 10 kymmenen vuotta VR:llä veturinkuljettajana.

– Työ kuin työ. Hyvin olen viihtynyt. Kahta samanlaista työviikkoa ei ole. Eikä tarvitse puhua kenenkään kanssa. No, liikenteenohjauskeskuksen kanssa toki, veisteli jäyhästä olemuksestaan tunnettu Hautamäki.

Hautamäki myönsi Ilta-Sanomille, että mäkiuran lopettamisen jälkeen oli myös vaikeita aikoja. Työkokemusta ei ollut hirveästi muualta kuin mäestä.

– Olin aivan pihalla, ja CV:stäni ei herran huonetta rakennettu. Olin varma, että VR nauraa hakemukseni kuljettajakoulutukseen pihalle. Mutta sieltä tulikin myönteinen yllätys, avasi Hautamäki Ilta-Sanomille.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.