Venäjän hiihtotähti Aleksandr Bolshunov on ottanut melkoisia pomon elkeitä kotimaassaan järjestettävissä Venäjän Cupin kisoissa.

Bolshunovin ja Sergei Ustjugovin välillä on kuohunut jo pidempään. Sama jatkui Krasnogorskissa järjestetyn perinteisen sprinttikisan yhteydessä.

Kisan voitti Aleksandr Terentjev ennen Bolshunovia. Ustjugov jäi kisan viidenneksi.

Ustjugov kävi kisan jälkeen kuumana. Hän ei kätellyt Bolshunovia eikä osallistunut kisan jälkeiseen seremoniaan. Mies syytti Bolshunovia jälleen eteensä kiilaamisesta.

Bolshunov väitti itse medialle, että kyse oli kilpailutilanteesta. Ustjugovin valmentaja Ivan Bragin ei niellyt noita puheita.

– Kaikki näkyy lähetyksessä. Jo toisessa perättäisessä kisassa tapahtuu erikoisia asioita. Tuomarit päättivät, ettei ole mitään seurauksia. On tärkeää houkutella katsojia rehdillä taistelulla mutta ei skandaaleilla. Tämä tapahtui toista kertaa peräkkäin, tuhisi Bragin Championat-sivustolle.

– Voi astua kerran suksille vahingossa, mutta toisen kerran – se ei ole mahdollista! Miksi tehdä näin? Aleksandr kontrolloi kisaa ilman tuotakin. Aleksandr on erittäin vahva urheilija. Hän voittaa muut ilman mitään ylimääräistä. Kun voittaa reilun taiston, on todellinen kuningas. Kun se ei ole reilua, on se rumaa katsottavaa, linjasi Bragin.

Bolshunovin temppuilu oli lopulta tällä kertaa liikaa myös tuomaristolle. Maan hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe kertoi hänen saaneen suullisen varoituksen.

– Tämä ei ollut liiton ratkaisu, vaan tuomariston. Se kävi eilen pitkään läpi tilannetta.

– Sasha (Bolshunov) kutsuttiin tuomarin kuultavaksi. Hän sai suullisen varoituksen. Hänelle näytettiin videokuvaa, ja hän oli samaa mieltä päätöksestä, vakuutti Välbe R-Sportille.