Suomalaisten maailmancup-kausi on alkanut varsin lupaavasti. Sama meno jatkui myös lauantaina Itävallan Hochfilzenissa, kun miesten viestijoukkue nappasi hienosti viidennen sijan. Ampumahiihtolegenda Kaisa Mäkäräinen oli vaikuttuneiden joukossa.

Kisan voitti Norja ennen Ruotsia ja Saksaa. Suomen joukkueessa kilpailivat Jaakko Ranta, Tuomas Harjula, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo. Esitys oli nousujohtoinen, sillä Ranta toi Suomen vaihtoon sijalla 14.

– Huolto oli kartalla tänäänkin, vaikka itselle ei sattunut paras päivä. Pieniä virheitä penkalla, minkä seurauksena jouduin hiihtämään viimeisen kierroksen yksin. Kokonaisero keulaan pysyi onneksi kohtuullisena, kommentoi Ranta Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Harjulan osuuden jälkeen Suomi oli sijalla 11. Tero Seppälän vahva osuus siivitti Suomen upeasti viidenneksi.

–Taistelimme sijoista viidestä kymmeneen ja otimme käytännössä maksimisijoituksen. Olen omaan osuuteen tyytyväinen. Mukava, kun pikkuhiljaa alkaa löytyä iskua, eikä tarvitse vain roikkua letkoissa. Toivotaan huomiselle samanlaista kulkua, sanoi Seppälä Ampumahiihtoliiton tiedotteella jo sunnuntain takaa-ajosta puhuen.

Hiidensalo hoiti ankkuriosuutensa kunnialla. Makuulta mies ampui nollat ja pystypaikalla meni kaksi varapatruunaa.

– Hienosti nappasimme vielä yhden sijoituksen Kontiolahdelta. Tero otti sellaisen kaulan muihin, että rauhassa sain ihan yksinään hiihdellä. Erittäin hyvä kisa meiltä, Hiidensalo totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Myös lajivalmentaja Aku Moilanen oli tyytyväinen mies.

– Joukkueen hyvä taso näkyy, vaikkei vieläkään ollut täydellinen suoritus ja silti olimme viidensiä. Korostaa myös sitä, ettei Kontiolahden viestin kuudes sija ollut mikään onnenkantamoinen. Kun kaikki joukkueessa hoitavat oman tonttinsa hyvin, on nämä sijoitukset mahdollisia jatkossakin, Moilanen kommentoi tiedotteella.

Kaisa Mäkäräinen fiilisteli kisaa Instagram Storiesissa. ”Vau! Onnittelut viidennestä sijasta!!” hehkutti Mäkäräinen.