Hiihdon maailmancupiin on tehty muutoksia täksi kaudeksi. Eniten ovat puhuttaneet muutokset matkojen pituuksissa. Mukaan on myös tuotu sekaviesti, jossa kilpailtiin viikonloppuna Beitostölenissä.

Sekaviestissä sekä naiset että miehet vetävät viiden kilometrin osuuksia. Suomen naisten maajoukkuevalmentaja Jussi Piirainen teki Ylelle selväksi oman näkemyksensä asiasta.

– Viisi kilometriä on miehille lyhyt matka ja naisille puolestaan kestollisesti pidempi. Viesti ratkeaa pitkälti naisten osuuksilla, kun miesten väliset erot jäävät pieniksi. Toki nyt Norjassa miehet hiihtävät ankkuriosuuden, mutta varsinaiset erot tehdään naisten osuuksilla, Piirainen avasi Ylelle.

Planicassa järjestetään MM-kisat helmi–maaliskuussa. Siellä nähdään kisamuotoja, joita ei ole enää kovin usein tarjolla maailmancupissa.

Mukana on esimerkiksi naisten 30 kilometriä, miesten 50 kilometriä, naisten 15 kilometrin yhdistelmäkilpailu, miesten 30 kilometrin yhdistelmäkilpailu sekä miesten 15 kilometrin kilpailu. Maailmancupissa nuo matkat alkavat olla harvinaisuuksia, kun miesten ja naisten kisoja on yhdenmukaistettu.

Piirainen otti Ylen haastattelussa kantaa tuohon erikoisuuteen. Hän haki vertailua muihin lajeihin.

– Maailmancupissa hiihdetään hyvin erilaisia matkoja kuin MM-kisoissa. Lajit vaihtuvat, kun maailmancupista siirrytään MM-kisoihin. Jos verrataan vaikkapa yleisurheiluun, niin kyllähän esimerkiksi Timanttiliigassa juostaan samoja matkoja kuin arvokisoissa. Kaipaisin linjakkuutta myös maastohiihtoon, Piirainen näki Ylellä.

Tästä Ylen juttu.

Maastohiihdon maailmancupin Davosin (16. – 17. joulukuuta) kilpailut näkyvät Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla yksinoikeudella.