Iivo Niskasen mahdollinen osallistuminen Tour de Skille kiinnostaa hiihtomaailmaa. Niskanen on ilmoittanut kertovansa myöhemmin ratkaisustaan.

Kolmen olympiakullan mies on kärsinyt koronatartunnasta, jonka hän sai noin kuukausi sitten. Mies ei ole vielä kilpaillut tämän kauden maailmancupissa.

Tour de Skillä odottaisi heti kova haaste. Edessä olisi korkea ilmanala ja tiivis kilpailutahti. Tässä vaiheessa pitää arvioida, voiko osallistuminen Tour de Skille haitata valmistautumista Planican MM-kisoihin, jotka kisataan helmi–maaliskuussa.

Niskanen kertoi pari viikkoa sitten Viaplayn haastattelussa, että hänen on tarkoitus mennä mattotesteihin seuraavalla viikolla (viime viikko eli viikko 50), jos kaikki on kunnossa.

– Kyllähän siellä mielellään hapenoton pitäisi näyttää siltä, mitä se on ollut ennenkin. Että ei olla mikään 80 millin tuhnu, sanoi hän tuolloin Viaplaylle.

Nyt noista mahdollisista testeistä ei ole vuotanut tietoa julkisuuteen. Helsingin Sanomat kertoo verkkosivuillaan, että asiasta tiedusteltiin Niskasen valmentajalta Olli Ohtoselta.

Valmentaja ei kuitenkaan halunnut puhua aiheesta. Ohtonen ei halunnut vastata HS:lle ”mihinkään testaukseen liittyviin kysymyksiin”.

Tästä Helsingin Sanomien juttu.

Maastohiihdon maailmancup, Tour de Ski

Naiset
Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski

Miehet
Ville Ahonen, Perttu Hyvärinen, Lauri Lepistö, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Markus Vuorela

Iivo Niskanen on mukana Tour de Skille nimetyssä joukkueessa, mutta tekee lopullisen päätöksen osallistumisestaan lähempänä kiertueen aloitusta.