Toni Roponen on valittu Olympiakomitean yhdeksi huippu-urheiluvastaavaksi. Roponen tunnetaan Olympiakomitean huippu-urheilujohtajan Matti Heikkisen entisenä valmentajana. Hän valmensi myös vaimoaan Riitta-Liisa Roposta.

Roponen on tällä hetkellä Tanhuvaaran urheiluopiston johtaja. Häntä on kuultu myös Yle Urheilun hiihtoasiantuntijana.

Roponen kommentoi Ilta-Sanomille tilannettaan. Hänen työnsä Ylellä päättyvät. Tässä vaiheessa ei ole vielä varmuutta, milloin Roponen lähtee Yleltä.

– Yle Urheilun työ ei lopu kuin seinään, mutta siltä osin peli on selvä, että kaudelle 2023–2024 ja siitä eteenpäin on löydyttävä uusi asiantuntija. Tämän kauden jatkosta täytyy käydä Yle Urheilun kanssa avoin keskustelu. Ensi keväästä eteenpäin en tietenkään ole käytettävissä, Roponen sanoi Ilta-Sanomille.

Liisa Ahlqvist-Lehkosuo, Juha Sten ja Tommi Pärmäkoski valittiin myös huippu-urheiluvastaaviksi. Heidän työnsä alkavat 1. tammikuuta 2023.

– Huippu-urheiluyksikkö on nyt toiminut 10 vuoden ajan ja huippu-urheilun tulokset ovat viime vuosina olleet nousujohteisia. Jatkamme valitulla strategisella linjalla, mutta tehostamme ja muokkaamme toimintatapojamme paremmin ajassa eläviksi. Osana uudistusta olemme rekrytoineet neljä kokenutta ja osaavaa huippu-urheiluvastaavaa palvelemaan lajeja ja urheilijoita entistäkin laadukkaammin yhteistyössä suomalaisen huippu-urheiluverkoston kanssa, sanoo huippu-urheiluyksikön johtaja Matti Heikkinen Olympiakomitean tiedotteella.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.