Hiihdon maailmancupiin täksi kaudeksi tullut pistelaskujärjestelmä tarkoittaa käytännössä sitä, että pelkkä osallistuminen ja hyvät sijat kärjen takana voivat taata jopa kokonaiskilpailun voiton. Yksittäisten kisojen ja huippusijojen painoarvo on vähentynyt merkittävästi.

Alkukauden aikana jotkut hiihtäjät ovat ottaneet kaiken irti tuosta. Norjan Tiril Udnes Weng johtaa maailmancupia. Suomen Krista Pärmäkoski on kolmantena. Molemmat naiset ovat urakoineet kunnolla alkukauden aikana, kun taas esimerkiksi ruotsalaistähdet ovat jättäneet kisoja väliin.

Pärmäkoski ilmoitti viime kauden päätteeksi jatkavansa uraansa. Yksi iso motivoiva tekijä oli mahdollinen henkilökohtainen MM-kulta.

Norjassa on nyt alettu pohtia Udnes Weng tilanteen vuoksi, onko mahdollista menestyä loistavasti maailmancupissa ja olla huippukunnossa MM-kisoissa.

– Ei, latasi hiihtolegenda Martin Johnsrud Sundby suoraan VG-lehdelle.

– Jos haluaa taistella keltaisesta paidasta (maailmancupin johtaja), täytyy kilpailla viikonlopusta toiseen. Sillä on seurauksensa, jos haluaa tavoitella sitä. Ei pysty esimerkiksi pitämään taukoa. Sillä on hintansa. Siksi on vaikeaa olla iskussa MM-kisoissa.

Udnes Weng itse kertoo nauttivansa kilpailemisesta. Hän haluaa taistella maailmancupin voitosta niin kauan kuin se on mahdollista. Tour de Ski näyttää suunnan tuon taiston suhteen.