Venäläiset hiihtäjät ovat ulkona kansainvälisistä kisoista Euroopassa. Maan urheilijat ovat kuitenkin löytäneet vastustajia muualta – esimerkiksi Kiinasta.

Kiinaa ei tunneta maastohiihdon suurmaana. Changchunissa hiljattain järjestetyistä maiden välisistä kisoista tulikin melkoista pelleilyä.

Venäjällä ei ollut edes kaikkia parhaita nimiä mukana, mutta homma oli silti melkoista sirkustouhua. Esimerkiksi 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa Venäjän Saveli Korostelev peittosi parhaan kiinalaisen yli neljällä minuutilla.

Uhmakkaasti länsimaita kohtaan esiintynyt Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe joutui jopa myöntämään, ettei tämä nyt aivan putkeen mennyt.

– Jätkät sanoivat, että rata oli vaikea. Pitoa ei ollut, mutta eihän se nopea ollut. Se näkyy tuloksissa. Latu oli keinolunta. Meidän piti selittää järjestäjille, että ladut pitää ajaa kuntoon joka päivä, sillä muuten lumesta tulee kuin sementtiä.

– Ainoa ongelma oli, että he toivat meille erittäin heikkoja vastustajia. Ei heillä tietenkään ole vahvoja hiihtäjiä… Mutta ehkä mekin toimme liian kovia hiihtäjiä. Tärkeitä oli toki joukkueen sisäinen kilpailu, näki Välbe Championat-sivuston mukaan.