Hiihdon maailmancup kiinnostaa myös Venäjällä, vaikka maan hiihtäjiä ei nähdä tällä kaudella kisoissa. Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on toki väittänyt, että häntä ei maailmancup kiinnosta. Valmentaja Jegor Sorin on eri linjoilla.

Championat-sivusto tiedusteli Sorinilta, onko hän seurannut maailmancupin kisojen tapahtumia. Miehen vastaus oli rehellinen.

– Ilman muuta. Seuraan vastustajia, katson mitä he ovat muuttaneet, kuka on kehittynyt, onko ilmestynyt uusia nimiä ja millä tasolla kisat nyt ovat. He kilpailevat samoilla reiteillä kuin aiemmin, joten pystyy laskemaan plussia ja miinuksia, avasi mies ajatteluaan.

Johannes Kläbo on ollut alkukauden suuri nimi poissaoloistaan huolimatta. Norjalaistähti on voittanut kaikki neljä kisaa, joihin hän on osallistunut. Sorin ei kuitenkaan hehkuta Kläboa liikaa. Hän otti samalla esiin koronavirustartunnan vuoksi sivussa olleen Iivo Niskasen tilanteen.

– Yleisesti ottaen en ole nähnyt kehitystä. Kläbo toki voitti perinteisen kisan 20 sekunnilla. Olen varma, että jos Iivo Niskanen ja meidän hiihtäjämme olisivat kilpailleet, olisi ollut paljon tasaisempaa ja joku muu olisi voinut voittaa.

– Sama koskee myös sprinttiä, etenkin perinteisen hiihtotavan kisoja. Johannes on toki kovin tällä hetkellä. Naisissa on samat nimet, ruotsalaiset, norjalaiset ja saksalaiset. Nuoret eivät ole vielä tehneet läpimurtoa huipulle.