Rytmisessä voimistelussa MM-kultaa voittaneen Alina Kabajevan on jo pitkään huhuiltu olevan Venäjän presidentti Vladimir Putinin rakastaja. Kaksikolla on lähteiden mukaan kaksi poikaa.

Kabajeva on kadonnut lähes täysin kuvasta sen jälkeen, kun Venäjä aloitti brutaalin hyökkäyssodan Ukrainassa. Korkeassa asemassa Venäjällä oleva 39-vuotias Kabajeva on tosin joutuneiden EU:n sanktioiden kohteeksi.

Kabajeva ilmestyi kuitenkin hiljattain julkisuuteen. Hän oli nimittäin Putinin suosikkikaupungissa Sotshissa rytmisen voimistelun harjoituskeskuksen avajaisissa.

– Kun olin urheilija, emme voineet edes haaveilla tällaisista olosuhteista. Elämä näyttää, että mahdoton on mahdollista, ja Venäjällä on runsaasti suuria mahdollisuuksia, hehkutti nainen avajaisissa.

Kabajeva ei puhunut julkisesti sodasta. Toisen voimistelulegendan Yana Batyrshinan julkaisemasta Instagram-kuvasta selviää kuitenkin, että hänellä oli varsin selvä viesti aiheeseen liittyen.

Kuvankaappaus: Yana Batyrshinan Instagram

Kabajevan takissa oli nimittäin Z-kirjain. Se on Venäjän hyökkäyssotaa tukevien symboli. Z-kirjaimia on nähty esimerkiksi Venäjän panssarivaunuissa ja muissa sotavälineissä.

Kabajeva on itse kieltänyt tiedottajansa välityksellä väitteet siitä, että hänellä olisi ollut salasuhde Putinin kanssa.