Suomen naisilta nähtiin kivoja onnistumisia Kontiolahdella ampumahiihdon maailmancupissa. Parempaakin oli kuitenkin tarjolla.

Mari Eder ampui naisten pikakilpailussa makuupaikalta nollat. Pystypaikan sähläys maksoi kuitenkin huippusijoituksen, ja hän oli 19:s.

– Makuupaikka oli hyvää teknistä suorittamista. Pystyssä jouduin rakentamaan asennon uudestaan, kun ensimmäisellä laukauksella lipas ei mennyt pohjaan asti, kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Ylen asiantuntija Ville Kotikumpu esitti rehellisen näkemyksensä Ederin toiminnasta: hiihto kulki, mutta pystypaikan virhe ei kuulunut tälle tasolle.

– Loistava hiihto Marilla tänään. Pystyllä oli pieni amatöörijuttu. Hän ei vaan jostain syystä huomannut, että lipas ei mennyt tarpeeksi perille ja patruuna ei mene silloin. Siihen tuli tyhjä laukaus, sanoi mies Ylellä.

Suvi Minkkinen oli 27:s, Venla Lehtonen 40:s, Nastassia Kinnunen 43:s ja Erika Jänkä 54:s. Naisten kisan voitti Itävallan Lisa Hauser, Italian Lisa Vittozzi oli toinen ja Ruotsin Linn Persson kolmas.

Miesten pikakilpailun voitti Johannes Thingnes Boe yhdellä sakolla ja puhtaasti ampunut Strula Holm Laegreid oli toinen. Saksalainen Rees Roman sijoittui kolmanneksi.

Suomen miehillä oli hieman vaikeampaa. Tero Seppälä oli 31:s, Olli Hiidensalo 33:s. Tuomas Harjula 63:s, Heikki Laitinen 71:s ja Jaakko Ranta 80:s.

– Pystypaikalla yritin tehdä sen, minkä osaan ja olen treeneissäkin tehnyt. Niin teinkin, mutta taulut vaan ei valkoiseksi muuttunut, Seppälä pohti kilpailun jälkeen. Hän selvitti makuupaikan nollilla mutta joutui pystypaikan jälkeen kiertämään sakkokierroksen kahdesti. – Hiihdossa sain hyvin irti itsestäni, kuittasi Seppälä tiedotteella.