Ampumahiihdon MM-kisat käynnistyvät 8. helmikuuta Saksan Oberhofissa. Italian joukkueessa kuohuu ennen kauden päätavoitetta.

Federica Sanfilippoa ei nimittäin valittu Italian joukkueeseen, joka antaa vielä näyttöjä Anterselvan maailmancupissa. Se tarkoittaa käytännössä, että hänellä ei ole asiaa MM-kisoihin.

Sanfilippo otti uutisen raskaasti. Nainen kertoi Fondo Italia -sivustolle lopettavansa ampumahiihtouransa.

– Oli pieni shokki, että minua ei valittu Anterselvan kisoihin. Sitä (asiasta kuulemista) jälkeiset tunnit olivat erittäin vaikeita. Ei ole kiva tunne, kun ei päästetä mukaan, mutta minun oli silti taisteltava ja tehtävä urani vaikein ratkaisu. Päätin nimittäin ehdottomasti lopettaa urani ampumahiihtäjänä. Kyse on lajista, joka on antanut minulle paljon tyydytystä, kasvattanut minua, antanut minulle työn ja usein myös laittanut minut kovaan testiin ihmisenä ja urheilijana kahden viime kauden aikana, sanaili Sanfilippo.

Hän kiitteli myös hyvää ystäväänsä Dorothea Wiereriä, joka on Italian joukkueen iso tähti. Wierer itse kirjoitti asiasta Instagramissa ja teki oman kantansa selväksi.

– Rakas Fedy, 23 vuotta sitten aloitimme yhdessä seikkailumme ampumahiihdon parissa. Ei ole hyväksyä sitä, mitä sinulle on tapahtunut. Mielestäni et ansaitse tällaista kohtelua etkä saanut ansaitsemiasi mahdollisuuksia. Asioista päättävät eivät ole koskaan pitäneet sinusta, ja siksi ei voitu päätyä muuhun tulokseen. Olen erittäin surullinen ja pettynyt, avautui Wierer.

– Unelmamme oli kilpailla olympialaisissa (2026 talviolympialaiset Italiassa) yhdessä. Niin ei tapahdu, ja tuo haave on murskana. Löydät varmasti muualta arvostusta.

Wiererin sanat herättivät paljon tunteita lajipiireissä. Mari Eder kommentoi julkaisua kolmella sydäntä esittävällä emojilla.

Sanfilippo ei ole missään vaiheessa ollut lajin suuria tähtiä. Tällä kaudella nainen on ollut parhaimmillaan 27:s maailmancupissa

Suomen joukkue ampumahiihdon MM-kisoissa

Oberhof (GER) 06.- 19.02.2023.

Naiset:
Mari Eder
Erika Jänkä
Nastassia Kinnunen
Venla Lehtonen
Suvi Minkkinen

Miehet:
Tuomas Harjula
Olli Hiidensalo
Heikki Laitinen
Jaakko Ranta
Tero Seppälä

Päivitys tästä.