Iivo Niskasen piti urakoida viikonloppuna hiihdon SM-kisoissa Tampereella. Toisin kuitenkin kävi.

Yle kertoi kisojen alla, että Niskanen ei ole mukana kisoissa. Hänen piti osallistua 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisaan ja perinteisen sprinttiin.

Niskasen tilanne huolettaa luonnollisesti faneja. Hän jätti Tour de Skin kesken ja kärsi koronatartunnasta ennen sitä marras–joulukuussa.

Niskanen ei ole tällä kaudella vielä osoittanut kansainvälisen tason hiihtovauhtia. Meno ei ollut erityisen säkenöivää Oloksen Tykkikisoissa ennen hänen saamaansa koronatartuntaa.

Mies viestitti kuitenkin Ylelle, että aihetta suureen huoleen ei ole. Niskanen kertoi jättävänsä SM-kisat väliin ”varotoimenpiteenä”.

Planican MM-kisat järjestetään helmi–maaliskuussa. Ylen asiantuntija Kalle Lassila esitti selvän näkemyksensä tilanteesta.

– Jos ajattelisi ketä tahansa muuta suomalaista hiihtäjää, tilanne olisi erityisen huolestuttava. Iivo on näyttänyt niin monta kertaa urallaan, että hän pystyy tulemaan pitkiltä tauoilta huippuvauhtiin. Tällaiset kilpailusuunnitelmat ovat olleet myös hyvin tyypillisiä Iivolle. En ole huolestunut, jos Iivo on terveenä, eikä ole mitään hyvää ja laadukasta harjoittelua estäviä tekijöitä taustalla, Lassila totesi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.