Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto ylsi kakkoseksi Vuoden urheilija -äänestyksessä. Murto on ehtinyt jo aloittaa hallikautensa onnistuneesti.

Murto taivutti reilu viikko sitten Kuortaneella komean tuloksen 475. Se on uusi Suomen ennätys sisäradoilla.

Murto oli juhlittu sankari myös Urheilugaalassa. Hän nappasi Vuoden esikuva -palkinnon, ja kansa valitsi hänet voittajaksi Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki -äänestyksessä.

SE-nainen on kertonut sosiaalisessa mediassa, että EM-kullan jälkeinen aika on ollut melkoista hullunmyllyä. Murto tunnistetaan nyt aiempaa paremmin.

Nainen kertoi Iltalehdelle myös yhden mielenkiintoisen kohtaamisen. Eräs tuntematon ihminen lähestyi naista kadulla.

– Metropysäkillä nuori mies tuli luokseni ja sanoi, että minun EM-voittoni oli hänen vuotensa paras päivä. Liikutuin tuosta kommentista. Miten jokin, miten minä tein, voi olla toiselle niin iso asia, Murto paljasti Iltalehdelle.

Nastolassa järjestettiin viikonloppuna myös seiväshypyn talvikarnevaalikilpailu, Murto ei siihen osallistunut, ja naisten kisan voitti Silja Andersson tuloksella 415.

– Kauden avauskisa on aina niin arvaamaton, että sikäli olen tulokseen tyytyväinen. Treeneissä on näyttänyt siltä, että oma ennätys voisi hallikauden aikana parantua, parhaimmillaan 425 ylittänyt Andersson avasi SUL:n tiedotteella.

Saga Andersson oli toinen 405:n ylityksellä.

Tästä Iltalehden juttu.