Seiväshyppääjä Wilma Murto teki viime vuonna ihmeitä Münchenin EM-kisojen finaalissa. Nainen rikkoi kisassa Suomen ennätyksen peräti kolme kertaa ja nappasi EM-kultaa.

SE-tulos on nyt 485. Murron vahva meno sai jatkoa, kun hän avasi hiljattain hallikautensa. Tuloksena oli 475 eli uusi SE-tulos hallissa.

Murtoon kohdistuu isoja odotuksia. Edessä on nimittäin jälleen MM-kisavuosi. Budapestissä jaetaan MM-mitalit elokuun loppupuolella.

Yleisurheiluasiantuntija Arto Bryggare on nyt pamauttanut Iltalehdelle kovan kommentin Murron tilanteesta. Bryggaren mukaan Murto voi ylittää viiden metrin maagisen rajan jo lähikuukausina.

– Kaikki Wilman taustatekijät antavat olettaa, että viisi metriä on realistinen tavoite. Myös hallikaudella se on mahdollista. Hänen ominaisuuksiinsa nähden se ei ole ollenkaan posketon odotus, latasi ex-aituri Iltalehdelle.

Vain neljä naista on onnistunut ylittämään viiden metrin rajan. Hallissa tempun ovat tehneet USA:n Jennifer Suhr (503) ja Venäjän Jelena Isinbajeva (501). Ulkoradoilla saman ovat tehneet Isinbajeva (506), Venäjän Anzhelika Sidorova (501) ja USA:n Sandi Morris (500).

– Naisten seiväshyppy on kehittyvä laji, ja kun Wilman kaltaisia huippuja nousee sinne, niin asioita tapahtuu. Wilman juoksukyky on huippuluokkaa ja hän on vahva. Asiat ovat kolahtaneet vuosien aikana kuntoon, niin hänen kohdallaan odotan todella suuria, Bryggare jatkoi Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.