Suomen hiihtomaajoukkueen entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö kohahdutti hiljattain, kun hän esitteli Ilta-Sanomille näkemyksiään lajin tulevaisuudesta.

– Perinteinen hiihtotyyli pitää museoida, tai niin olisi pitänyt tehdä jo viime vuosikymmenellä. Viimeistään se pitäisi tehdä nyt, latasi Kyrö Ilta-Sanomille.

– Mikäli perinteinen putoaisi pois ja kulut puolittuisivat, osa Keski-Euroopan maista näkisi hiihdossa varmasti uutta potentiaalia. Kilpailu tiivistyisi, yleinen kiinnostus kasvaisi, perusteli Kyrö.

Kyrön puheet ovat kantautuneet myös Norjaan. Vuonomaassa ei olla vaikuttuneita miehen sanoista.

– Ei maastohiihdosta voi tehdä jalkapalloa vain koska se on suositumpaa. Kiinnostus vaihtelee, mutta monet ihmiset hiihtävät silti, näki hiihtäjä Emil Iversen Nettavisenissa.

Iversen ei malttanut olla ottamatta esiin myös Kyrön taustaa osana Lahden MM-kisojen dopingskandaalia. Hänen mielestään Kyröä ei kannattaisi tällaisissa asioissa kuunnella.

– Se on sama kuin Vladimir Putin päättäisi Nobelin rauhanpalkinnon saajan, täräytti Iversen.

Norjan hiihtopomo Espen Bjervig tylytti myös Kyrön ideaa.

– Hänellä ei ole selvästikään uusinta tietoa. Olemme keskustelleet tästä maastohiihdon komiteassa ja maailmancupin komiteassa moneen kertaan. Monet Keski-Euroopan maat, etenkin Saksa, taistelevat itse asiassa eniten perinteisen tyylin puolesta. Ymmärtääkseni kaikki maat haluavat pitää perinteisen tyylin, avasi mies Nettavisenille.