Krista Pärmäkosken kunto herätti suuria kysymyksiä Tour de Skin toisen kisapäivän jälkeen Sveitsin Val Müstairissa. Kaikki pahat pelot voidaan kuitenkin nyt unohtaa. Nainen oli keskiviikkona älyttömässä iskussa Oberstdofin 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.

Pärmäkoski oli kisan kakkonen. Vain hirmutikissä oleva Ruotsin Frida Karlsson onnistui peittoamaan suomalaisen lopussa.

Pitkän linjan hiihtoasiantuntija Toni Roponen harmitteli vielä viime viikolla muiden mukana Pärmäkosken vaisuutta. Nyt hänkin oli täysin myyty Ylellä.

– Krista nosti käsittämättömän hienosti osakkeitaan kokonaistourilla kahden päivän aikana. Se, että hän pystyi näin hyvin suoriutumaan vapaan 20 kilometrillä suhteessa muuhun porukkaan, on osoitus erinomaisesta kunnosta. Tällä hetkellä taistelu kakkossijasta näyttää realistiselta, ällisteli Roponen Ylelle.

Pärmäkoski kypsytti kovalla vedollaan maailmancupia ylivoimaisesti johtavan Tiril Udnes Wengin ja Anne Kjersti Kalvån. He romahtivat yli minuutin suomalaisen taakse keskiviikon kisassa. Weng ylisti Pärmäkoskea Ylelle kisan jälkeen.

– Krista oli niin vahva. Minulla oli vaikeuksia pysyä hänen vauhdissaan, Weng totesi Yle Urheilulle.

Ruotsin Frida Karlsson johtaa Touria minuutin ja 28 sekunnin erolla Tiril Udnes Wengiin. Kolmosena ollut Anne Kjersti Kalvå keskeytti keskiviikon jälkeen koronatartunnan vuoksi. Pärmäkoski on 13 sekuntia Wengin takana.