Doping on tunnetusti ollut iso ongelma myös venäläisessä urheilussa. Tilanne ei näytä paljon helpottavan.

Venäjän antidopingtoimisto Rusada on tiedottanut, että vuonna 2022 nähtiin yhteensä 135 mahdollista dopingkäryä. Asiasta kertoo uutistoimisto TASS.

– Rusada on löytänyt tammikuusta joulukuuhun 2022 yhteensä 135 mahdollista dopingrikkomusta, kerrottiin TASS:lle.

”Mahdollinen”-sana viitannee siihen, että osa prosesseista on vielä kesken. Rusadalta on aiemmin kerrottu TASS:lle, että suurin osa käryistä on seurausta anabolisten steroidien, diureettien ja muiden peiteaineiden sekä meldoniumin käytöstä.

Rusadan uskottavuus ei ole kovin korkealla kaikissa länsimaissa. Esimerkiksi jotkut hiihtäjät ovat vaatineet, että venäläiset pitää ottaa uskottavaan dopingohjelmaan pitkäksi ajaksi, ennen kuin he voivat palata takaisin kansainvälisiin kisoihin.