Spekulaatiot Venäjän hiihtotähtien mahdollisesta paluusta kansainvälisiin kisoihin ovat herättäneet rajuja reaktioita. Kansainvälinen olympiakomitea KOK kertoi tutkivansa mahdollisuutta venäläisten paluuseen. Vielä on matkassa runsaasti mutkia.

Asia on puhuttanut paljon hiihtomaailmassa. Planican MM-kisat ovat helmi–maaliskuussa.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ei ole tehnyt linjauksia, joiden perusteella venäläiset olisivat tulossa takaisin kisoihin. Ruotsissa on silti otettu jo tiukasti kantaa asiaan. Hiihtäjä Jens Burman teki selväksi oman näkemyksensä KOK:n linjauksiin.

– Olen selvä sen suhteen, että heidän ei pitäisi päästä nyt mukaan. Halutaan varmistaa, että (Vladimir) Putin ei voi seisoa ja poseerata mitaleita voittaneiden urheilijoiden kanssa. Olemme nähneet sen aiemmin, että hän käyttää urheilijoita propagandassaan. Se on väärin, eikä sitä voi estää, muistutti Burman Expressenille.

Burman uskoo, että ruotsalaisten boikotti on mahdollinen, jos venäläiset otettaisiin mukaan Planican MM-kisoihin.

Myös Linn Svahn oli selväsanainen Expressenin haastattelussa.

– Mielestäni se (venäläisten paluu MM-kisoihin) ei ole oikein. Olemme keskustelleet asiasta jo aiemmin. Syksyllä sanoin, että on selvää, että boikotoisimme MM-kisoja. Toivottavasti emme ajaudu siihen pisteeseen, että joudumme pohtimaan, onko oikein kilpailla venäläisiä vastaan. On selvää, että haluamme parhaiden kilpailevan, mutta emme tässä tilanteessa. IBU:n (kansainvälinen ampumahiihtolitto) pitää olla tässä malli FIS:lle.

IBU teki selväksi, että venäläiset eivät ole mukana Oberhofin MM-kisoissa.