Suomen hiihdon suuriin toivoihin on pitkään kuulunut Alexander Ståhlberg. Nyt 20-vuotias hiihtoässä nappasi vuonna 2021 nuorten MM-kisoissa kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Kehitys ei kuitenkaan ole edennyt toivotulla tasolla.

Kansallisissa kovissa kisoissa on tullut tällä kaudella lähinnä jämäsijoja. Miehellä ei ollut asiaa nuorten MM-kisakoneeseen.

Ståhlberg jäi viikonloppuna SM-kisojen 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa sijalle 20. Hän ehti puhua tilanteestaan Iltalehdelle.

– Aika monta terveysmurhetta on ollut. Kaksi leikkausta oli kesällä, mutta ne leikkaukset ovat yksityisasia, kommentoi Ståhlberg Iltalehdelle.

Ståhlberg paljasti, että häneltä on lähtenyt paljon painoa. Rasvaprosentti on matala, mutta lihaksia on lähtenyt. Ståhlbergin mukaan hän söi liian vähän kauden alla, kun hän yritti pudottaa painoa.

– Meni just toiseen suuntaan, mitä ajattelin. On ollut liian vähän energiaa kropassa. Ei ole pystynyt tekemään tehoja kunnolla. Loppuu ennen energiat kropasta ennen tehoharjoituksia, harmitteli mies Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.

Maastohiihto
Suomen joukkue nuorten MM-kisoihin
Whistler, Kanada 27.1.-5.2.2023 (maastohiihto)

Naiset U20
Pinja Aaltonen
Fanny Kukonlehto
Elsa Torvinen
Eevi Inkeri Tossavainen

Varalla: Iida Vuollet ja Nora Kytäjä

Miehet U20
Niko Anttola
Topias Kemppi
Ike Melnits
Niilo Mäkinen
Eero Rantala

Varalla: Eemil Juntunen ja Jalmari Bergqvist

Naiset U23
Jasmin Kähärä
Hilla Niemelä
Vilma Ryytty
Amanda Saari
Anni Lindroos

Varalla: Eveliina Toivanen

Miehet U23
Emil Liekari
Wiljam Mattila
Miska Poikkimäki
Johannes Vuorela

Varalla: Eelis Valikainen