Alisa Vainio oli mahtavassa vauhdissa sunnuntaina Sevillan puolimaratonilla. Hän juoksi neljänneksi ajalla 1.10.20.

Kyseessä on Vainion ennätys ja kaikkien aikojen toiseksi paras suomalaisaika puolimaratonilla. Vainio paransi ennätystään yli kahdella minuutilla. Annemari Kiekaran SE-aika on 1.10.04.

– Vähän jännitti ennen kilpailua, kun olen harjoitellut kaksi-kolme viikkoa Portugalin Monte Gordossa aika kovaa eikä tähän kilpailuun tehty mitään kevennystä. Aika napakasti vedin kovia treenejä vielä tällä viikolla. Kaikki toimi kuitenkin hyvin. Oli sellainen olo, että olen valmis kilpailemaan, Vainio kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Ilma kuitenkin lämpeni ja pääsin 15 kilometriin asti juoksemaan hyvässä porukassa. Sitten vauhti kiristyi enkä pysynyt mukana. En ole vielä pystynyt tekemään tarpeeksi vetoja, että saisin pistettyä itseäni kunnolla ahtaalle. Lopussa oli vielä mukulakiveä, jota ei ollut heppo juosta. En kuitenkaan katkennut, arvioi Vainio.

Valmentaja Jarmo Viskari oli tyytyväinen näkemäänsä. Hän myönsi, että veto tuli yllätyksenä.

– Tämä meni paremmin kuin odotin. Ja olisi voinut mennä reilusti paremmin, kun miettii, mitä olisi voinut tehdä ajan parantamiseksi, Viskari kommentoi SUL:n tiedotteella.