Tour de Skin kärkikamppailu on saanut merkittävän käänteen. Norjan hiihtoliitto tiedottaa nimittäin, että Anne Kjersti Kalvå jättää Tourin kesken koronavirustartunnan vuoksi.

Kalvå on jo jättänyt Norjan joukkueen ja matkannut kotinurkilleen Trondheimiin. Muut hiihtäjät matkasivat Val di Fiemmeen turneen loppukoitoksiin.

Kalvå taipui Oberstdorfin 20 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa Krista Pärmäkosken ja Frida Karlssonin kyydissä. Hän jäi lopulta neljänneksi ja hävisi Karlssonille lähes puolitoista minuuttia.

Norjalaistähden tilanne on merkittävä suomalaisten menestyshaaveiden kannalta. Pärmäkoski nousee käytännössä Tourin kolmoseksi ja Kerttu Niskanen neloseksi.

Frida Karlsson on suvereenissa johdossa ennen Tiril Udnes Wengiä, joka on minuutin ja 28 sekuntia hänen perässään. Pärmäkoski on 13 sekuntia Wengistä. Niskanen taas tulee 14 sekuntia Pärmäkosken takana.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Tourilla nähdään suomalaisnainen palkintopallilla ensimmäistä kertaa sitten kauden 2018–2019. Pärmäkoski taisteli tuolloin kolmanneksi.

Norjan joukkueessa on kiertänyt korona hieman enemmänkin. Naisten valmentaja Sjur Ole Svarstad antoi positiivisen näytteen aiemmin viikolla.