Venäjän nuori hiihtotähti Aleksandr Terentjev kuuluu nykyhiihtäjien osalta harvalukuiseen joukkoon. Hän on voittanut Johannes Kläbon maailmancupin sprinttikisassa.

Terentjev on avautunut Championat-sivustolle suhteestaan ulkomaalaisiin hiihtäjiin. Hän myönsi, että kielitaito on osa ongelmaa.

– Jo ennen helmikuuta 2022 (Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan alkoi) en kommunikoinut ulkomaalaisten kanssa. Sanoin vain hei ja näkemiin. Se oli molemminpuolista. Ehkä kyse on kielimuurista, koska en voi sanoa puhuvani hyvin englantia. Ymmärrän kyllä kaiken. Kisojen aikana ei kommunikoida. Kisan jälkeen kommunikoidaan oman joukkueen kanssa. Myös norjalaiset puhuvat toisilleen samalla tavalla.

Terentjev otti erikseen esiin Kläbon. Hänen mukaansa supertähti on erityisen jäätävä persoona.

– En ole koskaan puhunut Kläbolle. Erik Valnesin kanssa olemme vaihtaneet sanoja lyhyesti, mutta Johanneksen kanssa ei sanaakaan. No, toki Rukan maailmancupin kisan ja olympialaisten jälkeen palkintoseremonioissa olemme kätelleet ja onnitelleet toisiamme, mutta ei se ole kommunikaatiota.

23-vuotias Terentjev nappasi kaksi olympiapronssia Pekingissä. Hän otti mitalit parisprintistä ja henkilökohtaisesta sprintistä.