Vladimir Klitshko dominoi 2000-luvun alkupuolella pitkään nyrkkeilyn raskasta sarjaa. Klitshkoa pidettiin jo uransa aikana poikkeuksellisen fiksuna ottelijana.

Deontay Wilderin valmentaja Malik Scott kuuluu selvästi ukrainalaisen ihailijoihin. Scott on hehkuttanut Klitshkoa estoitta sosiaalisessa mediassa.

Hän julkaisi Instagramissa sparrivideon. Klitshko oli siinä kehässä itseään pienemmän amatöörin kanssa. Seurauksena ei ollut ruma turpasauna – vaan oppitunti.

– Tässä on legenda Vladimir Klitshko, joka hioo taitojaan pienempää, heikompaa, vähemmän kokenutta amatööriä vastaan. Hän tekee vähemmän saadakseen tästä enemmän irti… Hän harjoittaa liikkuvuuttaan puolustuksessa, ketteryyttään, refleksejään jne.

– Rakastan katsoa, kun todelliset huippuottelijat sparraavat sellaisten ottelijoiden kanssa, jotka eivät ole heidän tasollaan, mutta sen sijaan, että he kiusaisivat heikompiaan, he hiovat omia taitojaan ja parantavat heikkouksiaan.

– Vlad tiesi myös, että kamera kuvaa tapahtunutta. Hän valitsi silti nöyryyden tyhmyyden sijaan. Miksi kiusata heikompaa, kun voi tehdä itsestään ja vähemmän kokeneesta vastustajastaan paremman? Tiedän kyllä miksi, kyse on egosta ja epävarmuudesta.

Video tästä.